Een man treurt om zijn overleden vrouw.
Een onverwachte gast klopt aan.
Hij lijkt niet van plan ooit nog te vertrekken...

Roderick en Madeline, de laatste overlevenden van het
roemrijke geslacht Usher wachten tot het noodlot toeslaat...

Een knecht pleegt de perfecte moord op zijn meester,
maar ook daarna gunt de dode man de knecht geen rust...

Epidauros speelt Edgar Allan Poe

De Amerikaanse auteur Edgar Allan Poe (1809–1849) schreef tijdens een kort en heftig leven invloedrijke poëzie, verhalen en detectives. Poe's werk berust op de overtuiging dat angst het meest fundamentele menselijke gevoel is. Hij wordt om die reden vaak de vader van de horror genoemd.

Vier teksten van Poe (twee verhalen en twee gedichten) vormen de basis van de voorstelling: De Raaf, De Ondergang van het Huis Usher, Annabel Lee en Het Verraderlijke Hart. Op Annabel Lee na werden de teksten voor het toneel bewerkt onder de titel Nightfall with Edgar Allan Poe door Eric Coble. Het stuk wordt uitgevoerd in een eigen vertaling door tien, veelal jonge acteurs. De lengte van de voorstelling bedraagt ongeveer 70 minuten.

Poe cast

Voorstellingen

De (reeds uitverkochte) première gaat door op vrijdag 14 maart om 20:00 in het Auditorium van het Sint-Michielscollege te Brasschaat. Er volgen nog zes voorstellingen op zaterdag 15 maart (20:00 en 21:30), vrijdag 21 maart (20:00 en 21:30) en zaterdag 22 maart (20:00 en 21:30).

Kaarten kosten €8.00 en kunnen gereserveerd worden via deze website, of telefonisch op 03/646.22.17. Slechts 60 plaatsen per voorstelling!

HTML5+CSS :: ✔ IPv6 :: ✔ DNSSEC